februari 1, 2018
Nieuws

Column: Kindness is Love in Action

Voor familie of vrienden vind ik het helemaal niet erg om iets aardigs te doen. Wanneer ik iets van iemand nodig heb of ik weet dat ik iets terug kan verwachten, lukt het me ook heel goed om aardig te zijn. Maar als ik haast heb en ik moet lang wachten bij de kassa van de supermarkt… of als de auto voor me 70 km/h rijdt terwijl we 80 mogen. Nee… dan ben ik niet de persoon met veel geduld en een vriendelijke glimlach…

Als ik om me heen kijk zie ik dat ik niet de enige ben. In de rij bij de supermarkt zie ik eigenlijk alleen maar mensen met ongeduldige gezichten. Daar moet ik dan stiekem wel weer om lachen. Arme caissière, zij heeft de hele dag met chagrijnige mensen te maken! Uit medelijden maak ik een praatje met haar en als ik weg loop wenst ze me met een stralende lach een fijne dag.

Kijk, het is helemaal niet ingewikkeld. Met een simpel gebaar kun je iemands dag een stuk leuker maken! Gewoon zomaar iets aardigs voor een ander doen; een Random Act of Kindness. Deze beweging, de volgers noemen zichzelf RAKtivisten, zegt: ‘kindness is love in action’. Aardige dingen voor een ander, zonder er iets voor terug te verwachten. Inspiratienetwerk TijdVoorActie kan zich hier helemaal in vinden! Met het inspireren en inzetten van vrijwilligers hopen wij hetzelfde te bereiken.

Op een blog over de RAK-beweging vond ik de volgende quote: “aardigheid is de gouden ketting waarmee de maatschappij bij elkaar gehouden wordt.” Zou de wereld er niet een stuk leuker uit zien als we allemaal wat aardiger doen? Van 11 tot 17 februari is het de Random Act of Kindness week en daar doen wij graag aan mee! Voor mijzelf vind ik het een mooie uitdaging om wat bewuster aardig te zijn voor mijn omgeving. Daarom maak ik er een maand challenge van, iedere dag van februari ga ik iets aardigs doen! Ben je benieuwd hoe me dat af gaat? Volg ons dan op Instagram @inspiratienetwerktijdvooractie.

Ik zou het heel tof vinden als je mee doet! Alleen, of samen met je klas, studentenhuis of vereniging. Weinig inspiratie? Wees niet bang, ik help je graag op weg en zal deze maand tips, tricks, inspirerende verhalen en voorbeelden met je delen! En ik ben benieuwd naar wat jij allemaal doet! Laat het me weten via een DM!

Heel veel succes!

~Hanneke